Zweethut


De Inipi, of zweethut is een intens reinigingsritueel in de traditie van oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika. De bron waaruit ik put is die van de Lakota Sioux uit het Pine Ridge reservaat.


De helende kracht van de stenen is het medicijn om bij onze eigen stilte te komen. Een gebed om te leren aanvaarden wat is, simpelweg omdat het is. In de veiligheid van de Inipi worden wij mensen uitgenodigd te buigen voor dat wat groter is dan wijzelf en In nederigheid samen te zijn.


Symbolisch staat de zweethut voor de baarmoeder van de aarde van waaruit alle schepselen zijn voortgekomen.
De roodhete stenen, worden binnengebracht in de ontvankelijkheid van de cirkel van zielen die wij binnen vormen. Als vervolgens de deur dicht gaat en het donker wordt, ontmoeten het mannelijke Vuur en het vrouwelijke Water elkaar via de hand van de watergieter. De ontmoetingen tussen vuur en water worden afgewisseld met momenten dat de deur opengaat. De warmte stroomt naar buiten en koelte naar binnen. 
In deze wisseling van extremen ligt de sleutel van reiniging.
Dat wat niet meer dient en losgelaten mag worden gaat, gedragen door de damp, het universum in.
Er ontstaat ruimte en helderheid in ons systeem om nieuwe inzichten te vinden.
Uit de hut komen is als uit de baarmoeder van de aarde opnieuw geboren worden.
Open en onbevangen, klaar om wonderen te ontvangen.


Ik ben dankbaar voor alle momenten dat ik bij de stenen mocht zitten. In de tien jaar dat de Inipi in mijn leven is heb ik geleerd mijn gebed in een lied te leggen.
De verrijking die dit in mijn leven vormt geef ik graag door. Met respect voor de traditie van Woptura, stamvader van de Chipps familie, medicijnman en vertrouweling van Crazy Horse en in dankbaarheid voor de lessen van Willem Wout de Klerk en Pragyan Grimm geef ik het water aan het stenenvolk zoals ik het kan.De eerstvolgende Inipi staat in de agenda voor ..... op
Landgoed Stoutenburg vlakbij AmersfoortVoor aanmeldingen en informatie klik hier aub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.